Gå till innehåll

Ny medlem?

Varmt välkommen till BRF Lobelian, vi hoppas att du kommer att trivas!

Det finns mycket att tänka på i samband med en flytt. På den här sidan vill vi ge dig information som kan vara bra att känna till i samband med att du planerar din inflyttning. Du hittar fördjupad information under de övriga rubrikerna på vår hemsida. Har du några frågor så hör av dig till styrelsen via e-post till styrelse@lobelian.se.

Nycklar, passagebrickor och portkod

Vid inflyttning ska du erhålla följande nycklar och brickor, tre stycken av varje sort:

  • Dörrnyckel (som också öppnar port och dörrar till cykelrum och förrådsdel)
  • Nyckelbricka till passagesystemet som öppnar porten
  • Nyckel till postfack i entrén

Du bör också ha fått information om portkoden till porten - portkoden är giltig mellan 07.00 - 22.00 och byts två gånger per år, information om ny kod delas ut i postfacket. Se Nycklar, brickor & port.

Abonnemang för el

Till skillnad från vatten och värme som ingår i månadsavgiften så behöver du teckna ett eget avtal för lägenhetens el. Se information hos Nacka Energi om hur du går tillväga.

Parkering

Hyresavtal för parkering tecknas separat vid inflyttning - den tidigare medlemmens plats återgår till föreningen så du behöver kontakta styrelsen för att boka upp dig för en plats inför din inflyttning. Se P-platser.

Kolonilott

På föreningens mark har vi ett antal kolonilotter för den som är sugen på att odla. Den tidigare medlemmens lott övergår till till föreningen, så du behöver även här kontakta styrelsen för att få dig tilldelad en lott. Se Trädgård & Kolonilotter och Utevatten.

Försäkring

Glöm inte bort att teckna hemförsäkring i samband med inflyttning! Du behöver däremot inte teckna ett separat bostadsrättstillägg till försäkringen då föreningen har tecknat ett sådant kollektivt för medlemmarna.

Internet och TV

Till lägenheten hör en router för Internet och en TV-box vilka båda ska lämnas kvar i lägenheten vid avflyttning. Om någon av dessa saknas, hör av dig till säljaren i första hand och annars till styrelsen.

Det är viktigt att du registrerar dig hos Telia för att de tjänster du har rätt till ska fungera, se Digital-TV & Bredband.

Besök från styrelsen

En tid efter din inflyttning kommer vi förbi och hälsar dig välkommen till vår förening. Vi ser samtidigt till att ge svar på de frågor du kan ha.

Grillning

På balkongen tillåter föreningen endast användande av elgrill. På vår tomt finns det däremot god möjlighet att grilla med kolgrill. I trädgårdsförrådet finns redan ett antal grillar som du kan låna för grillning - se bara till att rengöra grillen när du är klar (och se till att den är helt avsvalnad innan du ställer in den i förrådet igen). Kol behöver du däremot tillhandahålla själv. Se Trivselregler.