Gå till innehåll

Test av LED-armatur

Vår trapphusbelysning är försedd med lysrör vilka på sikt kommer att fasas ut av miljöskäl. Vi har också genom åren kunnat konstatera att rören har behövts bytas rätt ofta.

På grund av detta kommer vi under året att byta till helt nya armaturer där ljuskällan utgörs av den mer energieffektiva LED-tekniken. För att utvärdera ljusstyrka och funktion har nu BK monterat en provarmatur i 34ans bottenplan, mittemot förrådsdörren.

Denna armatur är inställd för att snabbt demonstrera armaturens inbyggda rörelsesensor - efter 5-10 sekunder utan rörelse kommer den att skifta ner till lägre ljusstyrka. Vi kommer att använda denna enhet för att prova ut olika inställningar på ljusstyrka och dimningsfunktion.

Är du nyfiken så ta gärna en titt på provarmaturen - hör gärna av dig per e-mail till styrelsen om du har synpunkter!